Ook Sanofi bereidt zich voor op een harde Brexit

SanofiSanofi is al zes maanden bezig met het vergroten van voorraden medicijnen in voorbereiding op het scenario van een harde Brexit.

Volgens insiders is het Franse farmabedrijf  is al langer dan een jaar bezig met voorbereidingen om mogelijke tekorten aan geneesmiddelen te voorkomen in het geval Groot-Brittannië geen overeenkomst weet te sluiten met de EU over de Brexit.

Het is de verwachting dat bij het scenario van een harde Brexit er een grootschalige verstoring in de in- en uitvoer van producten tussen Groot- Brittannië en de EU zal ontstaan.

Brexit

Hoewel het sinds Groot-Brittannië in 2016 besloot om de EU te verlaten een mogelijkheid was, is een no-deal-scenario pas sinds kort een meer plausibele optie geworden. Dit vooral doordat de gesprekken tussen de EU en Groot-Brittannië op dit moment zijn vastgelopen.

Sanofi is niet het enige farmaceutische bedrijf dat rampenplannen maakt. Het Zwitserse Novartis vertelde vertelde vorige week tegenover  The Wall Street Journal dat het bedrijf van plan was om meer voorraden aan te houden voor het geval van een harde Brexit. Ook AstraZeneca  heeft zijn voorraad met ongeveer een maand verhoogd in voorbereiding op de Brexit.

Bron: