Merck vult opnieuw portfolio aan door aankoop biotechbedrijf

AffrentMerck & Co. heeft een overname-overeenkomst gesloten met het Amerikaanse biotechbedrijf Afferent Pharmaceuticals.

Het belangrijkste medicijn dat dit bedrijf op dit moment in ontwikkeling heeft is een middel ter behandeling van chronische hoest en longfibrose met hoest.

Merck betaalt 500 miljoen dollar voor Afferent Pharmaceuticals, verder zijn er in de overeenkomst nog verschillende mijlpaalbetalingen overeengekomen die kunnen oplopen tot 750 miljoen dollar.

De financiƫle resultaten van Merck staan de laatste tijd onder druk doordat er goedkopere generieke versies op de markt zijn gekomen van Remicade, een middel voor de behandeling van ontstekingsziekten, en Nasonex, een symptoombestrijder bij allergische reacties.

Volgens het bedrijf zal de overeenkomst met Afferent Pharmaceuticals in het derde kwartaal van dit jaar volledig rond zijn. Andere recente aankopen van de farmaceutische multinational waren onder andere de deal met antibioticaproducent Cubist Pharmaceuticals en de aankoop van het in borstkanker gespecialiseerde IOmet Pharma.

Bron: The Wall Street Journal, 9-6-2016

TAGS:  ,