Johnson & Johnson voorziet tien nieuwe blockbusters voor eind 2019

Johnson & JohnsonJohnson & Johnson heeft dinsdag de hoofdlijnen gepresenteerd van plannen om de komende drie jaar 10 nieuwe ‘blockbusters’ op de markt te brengen.

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf kwam met dit nieuws tijdens de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal, welke de verwachtingen van de meeste analisten overtroffen.

Alex Gorsky, CEO van Johnson & Johnson, zei dat binnen het bedrijf de overtuiging groeit dat het de komende jaren 10 succesvolle medicijnen ter goedkeuring kan voordragen bij de verschillende autoriteiten.

Volgens Gorsky zouden deze medicijnen ieder het potentieel hebben om een omzet van meer dan een miljard dollar te genereren.

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson heeft drie verschillende divisies: farmacie, medische producten en consumenten producten. Farmacie is het grootse bedrijfsonderdeel en was in 2014 goed voor 43% van de omzet en het kleinste onderdeel was de consumenten afdeling met een vijfde van de omzet. Per jaar geeft het bedrijf zo’n 11,5% van de omzet uit aan R&D. Vanaf 2008 wordt meer dan de helft van de totale omzet buiten de Verenigde Staten gerealiseerd.

In oktober 2010 bracht JNJ een bod uit op het Nederlandse bedrijf Crucell. Johnson & Johnson had al 18% van de aandelen Crucell in handen en bood in totaal 1,75 miljard euro voor de resterende 82% van de aandelen. De transactie werd in februari 2011 afgerond.

Bronnen: