Pfizer reorganiseert business units

De Amerikaanse farmaceut Pfizer heeft woensdag een reorganisatie aangekondigt die het bedrijf in staat  moet stellen zich beter te kunnen concentreren op innovatieve en receptplichtige geneesmiddelen.

Vanaf 2019 zal het bedrijf uit drie divisies bestaan: Innovative Medicines, waaronder ook biosimilars en een nieuwe unit voor ziekenhuis geneesmiddelen zullen vallen; Established Medicines, de afdeling voor de merkgeneesmiddelen en generieke producten en Consumer Health, de business unit voor merken zoals Advil (pijnstillers en Centrum (vitamines).

Consumer Healthcare

De reorganisatieplannen zijn een direct gevolg van de mislukte poging van Pfizer om haar afdeling consumer healthcare te verkopen. In mei bevestigde Pfizer dat het geen acceptabel bod had ontvangen voor de afdeling die al vanaf vorig jaar oktober strategisch werd heroverwogen. Desondanks bleven speculaties de ronde doen waaruit viel af te leiden dat consumer healthcare nog steeds zou kunnen worden afgestoten.

De vandaag aangekondigde reorganisatie suggereert dat Pfizer consumer healthcare in ieder geval voorlopig binnenboord zal houden.

Bronnen:

Pfizer.com, 11-7-2018

The Wall Street Journal, 11-7-2018

TAGS: