Bristol-Myers neemt Celgene over

Bristol-MyersBristol-Myers Squibb heeft donderdag de overname van Celgene bekendgemaakt. De aankoop door Bristol-Myers van de producent van kankergeneesmiddelen zou een cash- en aandelen-deal van $ 74 miljard omvatten.

Verschillende nieuwsbronnen hebben het over een van de grootste overnames uit de geschiedenis van de farmaceutische industrie.

Samen zullen de gefuseerde bedrijven negen farmaceutische producten produceren. Goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan $ 1 miljard. Zo stelt Bristol-Myers in een verklaring.

De overname is ondertussen goedgekeurd door de besturen van Bristol-Myers en Celgene.

Bristol-Myers Squibb

Het hoofdkantoor van Amerikaans farmaceutisch bedrijf Bristol-Myers Squibb (BMS)  staat in New York City. Het bedrijf produceert receptgeneesmiddelen en biologicals op verschillende therapeutische gebieden. Waaronder kanker, HIV / AIDS, hart- en vaatziekten, diabetes, hepatitis, reumatoïde artritis en psychische stoornissen.

De belangrijkste R & D-sites van BMS bevinden zich in Lawrence, New Jersey (voorheen Squibb, in de buurt van Princeton) en Wallingford, Connecticut (voorheen Bristol-Myers). Andere sites zijn East Syracuse, New York, Princeton Pike, Hopewell Township en New Brunswick, New Jersey. Vestigingen buiten de VS zijn Swords in Ierland,  Braine-l’Alleud in België; Tokio in Japan en Bangalore in India.

Celgene

Celgene Corporation is een Amerikaans biotech-bedrijf dat medicijnen tegen kanker en inflammatoire aandoeningen ontdekt, ontwikkelt en commercialiseert. Het hoofdkantoor van Celgene staat in Summit, New Jersey.

Het belangrijkste product van het bedrijf is Revlimid (lenalidomide). Dit middel wordt gebruikt bij de behandeling van patiënten met multipel myeloom. Revlimid is in de Verenigde Staten ook goedgekeurd voor de behandeling van patiënten met transfusie-afhankelijke anemie. Hierbij gaat het om gevallen als gevolg van zg Low- of Intermediate-1-risico Myelodysplastische Syndromen (MDS).

Met het oog op risicobeheer hanteert Celgene voor Revlimid eigen distributie-programma’s. Zo wil het bedrijf een veilig en passend gebruik van deze geneesmiddelen te garanderen.

Bronnen: